L'Espai Jove de Garriguella ja està a punt per tornar a obrir les portes després que l'Ajuntament hagi acordat amb la joventut del poble l'adequació de les sales a les seves necessitats. El local, la Sala Sabater Furtià, propietat de l'Ajuntament, ja s'havia destinat als joves l'any anterior, però no havia tingut gaire èxit. La regidora de Joventut, Teresa Risque, explica que aquest edifici «és compartit amb diverses associacions, però els dissabtes a la tarda, s'adequarà per als joves i comptaran amb un dinamitzador». L'espai compta de dues plantes. A baix, es destina un espai per a jocs de taula i, al fons, un espai «més íntim, amb palets de fusta i coixins», elaborat per una associació del mateix municipi. La planta superior s'habilita a activitats audiovisuals i projeccions.

Una necessitat latent

A principis d'any, l'Ajuntament de Garriguella va promoure un Escape Room de Joc de Trons. Una activitat de participació relacionada amb la redacció del nou Pla Local de Joventut, amb el suport de la dinamitzadora de joventut del Consell Comarcal de l'Alt Empordà. En acabar, els i les joves es van reunir amb la tècnica i la regidora de Joventut per a exposar la situació del seu col·lectiu. Una de les propostes del consistori va ser recuperar l'Espai Jove. «El jovent, sobretot a l'hivern, no té un espai per trobar-se» explica la regidora. Per tornar-lo a obrir, l'Ajuntament ha demanat un cert compromís d'ús de l'espai als joves. A més, es va preguntar a la joventut què els faltava o sobrava a l'Espai i de quina manera el voldrien equipar. En aquest sentit, Teresa Risque confirma que han comprat jocs de taula nous i que, «de mica en mica, s'aniran adquirint els elements que van demanar. Sempre que el jovent respongui, l'ajuntament respondrà».

Un cop passat el confinament pel coronavirus, l'espai s'obrirà cada dissabte de cinc a set de la tarda, i una monitora de Llengendària de Lleure es farà càrrec de l'obertura i dinamització de l'espai. Per a l'Ajuntament, aquest ha de ser «un punt de trobada i d'experiències que vinculin el jovent amb la vida del poble». Els usuaris de l'Espai Jove són els i les joves fins a 29 anys.