L'Oficina de Turisme de Roses ha assistit fins ara a les fires europees Fiets En Wandelbeurs, a Utrecht, Països Baixos, i Reise Camping, a Alemanya.

La fira d'Utrecht -especialitzada en natura, senderisme i BTT- reuneix un públic sènior d'un poder adquisitiu mitjà-alt, que va estar molt interessat en l'oferta rosinca. La Reise Camping, especialitzada en càmpings i ciclisme, compta amb un perfil familiar i sèniors que viatgen fora de temporada i cerquen temperatures més càlides a l'hivern. En aquest cas, s'ha assistit amb l'oferta de càmpings rosincs i s'ha editat un fullet informatiu específic. Aquesta fira té un gran interès per a la desestacionalització turística, però «hi havia poca assistència pel coronavirus».

Les dues pròximes fires turístiques a les quals havia d'assistir Roses, la de París i la de Lió, «han estat suspeses, com gairebé totes les fires internacionals. Suposem que totes les fires europees d'abans de l'estiu es passaran a la tardor» ha lamentat l'alcaldessa, Montse Mindan.