La recollida de residus del passat 8 de març va aconseguir recollir més de cent quilos de residus a la zona de les basses de la Garriga, als límits del Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà.

6

Recullen més de cent quilos de residus a les basses de la Garriga

L'activitat a càrrec Centre de Recuperació de Tortugues de l'Albera (CRT Albera) i l'Associació CreatiBio va comptar amb la participació d'una vintena de voluntaris que van ajudar a netejar aquest espai del parc natural.

Els residus que més es van trobar van ser llaunes i ampolles de plàstic, així com bosses de plàstic, tan industrial com comercials, amb més de 170 peces de cada. Tots aquests residus van sumar trenta quilos de pes. A més també es van recollir més de vint quilos de paper i cartró, de fracció resta i de materials destinats a la deixalleria (cadires, tanques metàl·liques, ferros i plàstics de grans dimensions).

L'Ajuntament de Palau-Saverdera s'ha encarregat de treure els residus que es van recollir, així com un petit abocador que es va localitzar a la zona i que no es va poder gestionar durant l'activitat.

La recollida, inclosa dins del programa Libera de SEO/Birdlife i Ecoembes, formava part del projecte Padrins de Tortugues, del CRT l'Albera i l'Associació CreatiBio, amb l'objectiu de conscienciar de la importància del reciclatge i de la conservació de la natura, amb especial èmfasi a les espècies autòctones.

En els propers mesos tindran lloc més recollides dins d'aquest projecte als altres espais protegits de la comarca: el Parc Natural del Cap de Creus i el Paratge d'Interès Natural de l'Albera.