14 de febrer de 2020
14.02.2020
Figueres

Cs Figueres proposa crear un pla contra la solitud no desitjada i d'acompanyament a persones grans

Héctor Amelló veu necessària "la conscienciació i sensibilització d'aquest fenomen i prevenir les seves causes i conseqüències"

14.02.2020 | 17:22
Héctor Amelló

El grup municipal de Ciutadans (Cs) a l'Ajuntament de Figueres ha proposat "la creació d'un pla contra la solitud no desitjada que abordi aquest fenomen i dissenyi estratègies per afrontar-la amb especial atenció a la que afecta les persones grans". Així ho ha anunciat el portaveu municipal de la formació taronja, Héctor Amelló, qui considera necessària "la conscienciació i sensibilització d'aquest fenomen per a donar a conèixer i prevenir les seves causes i conseqüències" i per això espera que a la moció presentada i que serà debatuda en el següent ple municipal "cap grup s'hi oposi i es comenci ja a treballar".

"La nostra proposta va més enllà del mer enunciat i concreta els aspectes que haurà d'incorporar el programa dissenyat per a combatre la solitud no desitjada en persones grans", ha indicat Amelló. Aquests aspectes passen pel desenvolupament de programes que permetin detectar persones en risc de sofrir solitud no desitjada, elaborar programes d'acompanyament a aquestes persones, dissenyar propostes relacionades amb l'habitatge, la convivència i les relacions socials per afrontar aquest fenomen, crear propostes de sensibilització i educació sobre la solitud així com el foment de la participació, incentivar i promoure polítiques públiques per a lluitar contra la solitud o implementar mitjans tècnics i professionals per augmentar les habilitats socials de les persones grans, entre altres.

Amelló ha indicat que "aquesta proposta és necessària ja que la solitud és un fenomen que va en augment i que el risc de sentir-se sol, amb freqüència, és més gran entre les dones, les persones majors de 65 anys, les persones immigrants, persones vídues o separades". A més, el portaveu de la formació liberal ha explicat com la solitud incideix també en les persones vulnerables a causa de la desocupació, pensions baixes o ingressos reduïts. "Combatre la solitud és un factor clau que ha d'abordar-se creant xarxes informals de suport i oferint oportunitats de trobada i millora", ha postil·lat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
anteriorsegüent