05 de febrer de 2020
05.02.2020
Figueres

Junts per Figueres es planta i no assistirà a la reunió del pressupost municipal

Jordi Masquef manifesta que és un «menyspreu continu i falta de respecte institucional»

05.02.2020 | 17:17
L'equip de JxF a l'inici d'aquest mandat.

El grup municipal de Junts per Figueres (JxF) ha decidit no assistir a la reunió del pressupost municipal del 2020 convocada per l'alcaldessa de la ciutat demà dijous a les 11 del matí després de comprovar que tot just una hora després –a les 12:15h- ja està prevista la presentació pública dels comptes municipals per part del govern quadripartit.

El portaveu de JxF, Jordi Masquef, ha manifestat mitjançant un comunicat del grup municipal la seva indignació per aquest fet i destaca el «menyspreu continu i la falta de respecte institucional» que considera que el govern té envers «la meitat del plenari».

«Quina voluntat tenen d'escoltar o negociar propostes i acords si quan surtin de la reunió ja presenten públicament el pressupost?», es pregunta el portaveu de l'oposició. «Porten quasi vuit mesos demostrant que no tenen cap voluntat política de negociar ni pactar res i, en aquesta ocasió, fins i tot perden les formes en un gest inaudit i mancat de qualsevol sentit institucional», afegeix.

El portaveu de JxF considera que, així, el govern «deixa escapar una nova oportunitat per construir grans acords majoritaris de ciutat en un moment que Figueres necessita més que mai unitat política en els temes més importants». A més, lamenta que «el govern hagi decidit unilateralment renunciar a buscar el consens en una eina com és el pressupost i ni tan sols estigui predisposat a estudiar les nostres propostes».

Des de Junts per Figueres recorden que en aquests mesos de nou govern municipal, el grup «ha apostat per presentar propostes i establir consensos en qüestions estratègiques pel futur» i posen d'exemple la petició per construir l'accés Figueres Oest de l'autopista AP-7, el desplegament de la tecnologia 5G de telefonia mòbil o la construcció de l'escola Carme Guasch, mocions proposades per JxF i aprovades per unanimitat en el plenari municipal.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
anteriorsegüent