L'Ajuntament de Garrigàs ha presentat als veïns i veïnes del municipi el projecte executiu d'adequació de la planta baixa del mateix edifici per acollir l'ajuntament. La presentació va tenir lloc el passat dissabte, 25 de gener, a la sala Josep Masoliver de l'Edifici 1 d'octubre, a a càrrec de l'alcaldessa Pilar Bosch, el Tinent d'alcalde Pere Serrano i l'arquitecte redactor del projecte, Albert Serrats.

El canvi d'ubicació de l'ajuntament, actualment situat en un edifici de tres plantes de reduïdes dimensions, pretén resoldre els problemes d'accessibilitat i millorar l'atenció i el servei a la ciutadania, tal i com ha explicat l'alcaldessa Pilar Bosch.

L'Edifici 1 d'octubre, és un espai polivalent i multiserveis que actualment ja acull el centre sociocultural, el consultori mèdic i la llar, està situat en la zona d'equipaments del municipi, al costat de l'escola, el centre cívic i la piscina. L'edifici està distribuït en dues plantes, amb una superfície útil de 416 m2. Va ser construït en una primera fase l'any 2010 i finalitzat l'any 2017 amb l'accessibilitat totalment resolta.

Entre les millores que aportarà aquest trasllat, en destaquen l'ampliació de la superfície útil destinada exclusivament a l'ajuntament, passant de 120 m2 a 195 m2 i la proximitat del personal de l'ajuntament a la zona d'equipaments que revertirà en una millor atenció a les necessitats de la ciutadania. Així mateix la nova distribució dels espais en una mateixa planta i la proximitat de les sales polivalents de la planta primera, permetran millorar l'atenció al públic i alhora els espais de treball i cobrir de forma més eficient les necessitats de logística derivades de tots els serveis ubicats a la zona d'equipaments, a banda del propi Ajuntament.

Cal destacar també, que aquest projecte suposarà millorar l'eficiència i l'estalvi energètic, ja que l'edifici 1 d'octubre està connectat a la xarxa de calor de biomassa on es preveu la instal·lació de plaques solars fotovoltaiques per a l'autoconsum que faran l'edifici més a autònom i sostenible.

El projecte té un cost total previst de 125.464 euros, dels quals el 50% els aportarà la Diputació de Girona i la resta es finançaran amb fons propis de l'ajuntament. La previsió és tenir les obres enllestides a finals d'aquest mateix any.