Palau de Santa Eulàlia va estar, literalment, envoltada d'aigua. L'alcalde, Xavier Camps, va explicar que «en una situació límit, amb un riu desbordat com mai havíem vist, ens vam adonar que estàvem sols i sense telefonia mòbil». Llavors van intentar comunicar-se a través de la Xarxa Rescat, però «ningú contestava. Preocupats per l'emissora, vam recórrer al centre superior de coordinació de protecció civil (CECAT) per comprovar que funcionava. Encara que sempre vam estar comunicats via WhatsApp amb la presidenta del Consell, per fer de pont amb alguns tràmits, no teníem informació de la resta de la comarca».

El batlle recorda que «ens van fer una formació sobre la xarxa RESCAT precisament per aquestes ocasions». Reconeix que cal fer autocrítica i que «això vol dir que cap dels municipis l'estava utilitzant». El conseller comarcal Josep Maria Cervera ha explicat que l'ens «mai ha tingut una atenció 24 hores, és el CECAT qui ho garanteix». Admet, però, que des del Consell estan limitats i que la resposta per la Xarxa Rescat es limita a l'horari d'oficina de la tècnica. El batlle de Santa Eulàlia recorda que «tal com van les coses amb l'emergència climàtica, cal treballar per estar més coordinats i preparats que mai» i aposta per «deixar pas als tècnics», una proposta que implicaria crear un servei de protecció civil per situacions d'emergència comarcal que mantingués informat el CECAT i coordinés les actuacions i informacions als municipis.

En l'àmbit municipal

En aquesta ocasió, els batlles han seguit fil per randa les recomanacions durant el temporal; tancar els accessos a les platges i suspendre les hores lectives a les escoles. També el Consell Comarcal va suspendre el servei de transport escolar. Tot i que no hi ha hagut, com explicava Camps, una comunicació en xarxa durant el temporal Gloria en què tots els municipis estiguessin informats del que passava a la resta, tant la presidenta, Sònia Martínez, com els consellers, sí que han fet la funció d'informació via WhatsApp i el seguiment amb una atenció personalitzada en els més afectats.