Protecció Civil ha desactivat aquest diumenge al migdia l'alerta del Pla Especial d'Emergències per Inundacions de Catalunya (Inuncat) per la normalització dels cursos fluvials. L'anunci arriba després que divendres el departament d'Interior ja rebaixés de la fase d'emergència a la d'alerta l'Inuncat pel temporal Gloria. De fet, el conseller de l'Interior, Miquel Buch, va afirmar llavors que en les properes hores i durant el cap de setmana es podia passar a prealerta o a la desactivació.

Segons les darreres informacions de l'Agència Catalana de l'Aigua, l'estat dels cursos fluvials ja és normal, amb l'única excepció de l'estació d'aforament de Torroella de Montgrí, al Baix Ter, que malgrat tot té una tendència a la baixa i es troba fora de perill.

Quant al subministrament d'aigua potable, d'acord amb les darreres informacions facilitades per Sorea, es troben encara afectades per manca de subministrament d'aigua apta per al consum les següents poblacions: Arbúcies, Bellcaire d'Empordà, Foixà, Gandesa, Torroella de Montgrí i l'Estartit, Parlavà, Riudaura, Rupià, Sils, Ullà i Ultramort, així com als nuclis de Can Bosc (Santa Maria de Palautordera) i la Baronia (Vallgorguina).

Pel que fa a la telefonia, la millora és significativa. Si bé encara es continua treballant per recuperar algunes zones afectades tant per manca de subministrament de telefonia fix com mòbil.

Amb tot, Protecció Civil recomana a la població que fins a la restauració total de la normalitat actuï amb molta prudència a les zones afectades pel temporal i, especialment, que respectin les senyalitzacions que les autoritats han ubicat en algunes zones de perill.