Ahir al matí, un pi de 25 metres d'alçada va caure al Centre Escolar Empordà, de Roses, causant important danys materials. L'incident no va afectar a cap persona però sí que va generar perjudicis a dos vehicles estacionats al costat.

Segons fonts del centre, el succés va tenir lloc a les nou del matí del passat dimarts 21 de gener. En aquell moment, el centre estava fent escola oberta, i entre 100 i 150 joves estaven a dins de les aules.

L'arbre estava situat a dins del recinte del centre i va caure direcció al carrer, provocant una destrossa de 30 metres de la tanca perimetral i acabant a sobre de dos vehicles estacionats a l'exterior del recinte. A més, amb la caiguda també es va destrossar el portal automàtic de l'entrada i diversos punts d'il·luminació. A falta d'esbrinar la quantitat exacta que suposa aquesta destrossa, el centre avança que "es tracta d'un episodi que ha suposat greus danys materials".

A la localització s'hi van desplaçar l'alcaldessa de Roses, Montse Mindan, juntament amb la Policia Local, els Bombers i la brigada municipal. La zona es va perimetrar per qüestions de seguretat i es va analitzar l'estat dels altres arbres de dins del recinte i del costat. La brigada municipal va decidir que procedirien a tallar dos pins més de 25 metres d'alçada situats a dins de l'escola, una actuació que s'ha fet efectiva el matí d'aquest dimecres, a les dotze del migdia.

Els vehicles, que eren de treballadors del centre, es van poder treure gràcies a l'ajuda dels Bombers.

Respecte l'arbre caigut, el centre informa que demà es procedirà a retirar-lo. Mentre no es faci efectiva la retirada, l'entrada al centre escolar es farà a través d'un pas alternatiu en una acció conjunta amb la Policia Local. Per qüestions de seguretat, també s'impedeix estacionat a la meitat del pàrquing del recinte. Segons la previsió inicial, el proper dilluns ja s'hauria d'haver recuperat la normalitat.