L'Ajuntament de Figueres ha comunicat a tots els centres educatius de la ciutat, tant escoles com instituts i també llars d'infants, que aquest dimecres, 22 de gener, les classes queden anul·lades. La mesura s'ha pres, segons la informació oficial, davant la previsió d'acumulació d'aigua i seguint les recomanacions del Departament d'Educació i del Cecat, el centre superior de coordinació i informació de l'estructura de protecció civil de Catalunya.

El conseller d'Interior, Miquel Buch, durant la seva visita d'aquest dimarts a Girona, per avaluar els danys dels temporal, ha aconsellat el tancament de les aules de tots els centres educatius de cinc comarques, incloent-hi l'Alt Empordà. «Recomanem que demà no s'obrin els centres escolars al Baix i Alt Empordà, Gironès, La Selva i el Pla de l'Estany», ha dit Buch a la sortida de la reunió amb l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i els serveis d'emergències, delegats territorials i representants dels consells comarcals.

El titular d'Interior ha demanat màxima prudència a la ciutadania i el seguiment de totes les recomanacions dels cossos d'emergències fins dijous. «Que ningú corri riscos innecessaris. Tenim tres plans activats, el fenomen meteorològic és molt advers i causa no només intensitat en moments puntuals, sinó acumulació», ha recalcat.

Pel que fa al efectes al litoral, Buch ha dit que la valoració es farà un cop hagi passat l'episodi i ha reiterat la necessitat d'evitar espigons i passeigs marítims.

Els ajuntaments altempordanesos recomanen extremar la precaució, evitar desplaçaments i estar atents als canals oficials. El Consell Comarcal de l'Alt Empordà també ha informat que s'han suspès per a aquest dimecres, dia 22, els serveis del transport i dels menjadors escolars a tota la comarca. Pel mateix motiu també es recomana als alcaldes/esses que suspenguin les activitats als centres escolars dels seus municipis (instituts, escoles i llars d'infants).