L'Oficina d'Atenció al Ciutadà (OAC) de l'Ajuntament de l'Escala està immersa en un procés d'obres que pretén rendibilitzar l'espai, adaptar-lo als nous temps i fer-lo més àgil i dinàmic. «Avui dia, entenem que el servei s'ha d'enfocar cap a l'atenció personalitzada, i per això hem de redistribuir l'espai», explica Josep Bofill, regidor d'Urbanisme. El servei està ubicat a la planta baixa del consistori escalenc, juntament amb l'oficina de recaptació. Fins al moment, la distribució de l'espai consistia en una taula grossa amb dos o tres ordinadors, i no hi havia gaire intimitat per als usuaris.

El procés de reconstrucció que executa el consistori planteja convertir la sala única de la planta baixa en tres seccions diferents. Tan bon punt entrin per la porta, els usuaris es trobaran en un espai d'atenció. Allà hi haurà un taulell amb una persona encarregada d'atendre tots els que entrin, i repartirà uns tiquets amb els quals es demanarà torn per entrar als respectius serveis. Després d'agafar el número, els usuaris s'hauran d'esperar en una sala d'espera fins que a la pantalla aparegui el seu número.

A continuació, els veïns i veïnes que vulguin fer-ne ús seran derivats a dues sales diferenciades i autònomes, on hi haurà ubicats el Servei d'Atenció al Ciutadà i l'Oficina de Recaptació.

A punt en tres mesos i mig

Les obres van començar fa uns quinze dies, i tenen una durada prevista d'uns tres mesos i mig. El pressupost amb el qual es compta per executar la reforma és de 220.000 euros. Tot i l'actual adequació de la sala definitiva, el servei segueix en actiu. Temporalment, els tècnics s'han ubicat a la sala d'actes de la mateixa planta baixa, un espai que se sol fer servir per fer exposicions i presentacions.

El servei de l'OAC

Els cinc professionals que treballen a l'oficina s'encarreguen d'ajudar els ciutadans i ciutadanes de l'Escala amb tota mena de tràmits administratius, passant per les peticions de llicències d'obres, fins a les presentacions d'instàncies o fins i tot la sol·licitud de subvencions.