El patruller d'altura de les Forces Armades Espanyoles "Vigía" obre les seves portes al públic aquest diumenge, 24 de novembre, durant la seva escala al port del Roses.

El vaixell atraca aquest mateix dissabte al Moll de Ponent del port pesquer rosinc i la jornada de portes obertes es fa en horari de matí i de tarda aquest diumenge (de 10.30 a 13.00 hores i de 15.30 a 17.30 hores).

Aquesta fragata, amb numeral de costat P-73, és la tercera dels quatre patrullers que integren la classe Serviola. Va ser construïda a Ferrol per les drassanes de l'antiga Empresa Nacional Bazán i va ser entregada a l'Armada el 23 de març del 1993.

Des de la seva entrega a l'Armada, el Vigía ha passat al mar més de 2.722 dies i ha superat la xifra de 400.000 milles navegades. Ha participat en desplegaments més enllà de les nostres fronteres destacant per la seva especial rellevància la participació en la denominada "guerra de fletán" el 1995, la confiscació d'un vaixell amb un carregament d'haixix el 2010 i el desplegament al Golf de Guinea el 2017.

La seva missió principal és la vigilància i la seguretat marítima, contribuint a l'acció de l'Estat al mar en aigües de sobirania espanyola en el marc de les Missions Permanents de les Forces Armades.