L'Associació de comerciants i empresaris de Castelló està immersa en l'organització de la Fira de Nadal que es farà el 6 i 7 de desembre. Carla Güibas, presidenta de l'entitat, explica que «aquest any, la novetat que posem sobre la taula és mobilitzar el comerç local i fer que les parades siguin dels propis establiments del municipi». Per això, els criteris que s'han tingut en compte són la diversitat del producte i la diferenciació entre parades.

Enguany, la Fira de Nadal es farà a la zona de la Basílica i estarà dividida en tres espais: el d'atraccions, el de les parades de Nadal i l'espai de concerts i actuacions. «Tenim l'objectiu de mobilitzar la gent que viu al municipi i pobles veïns, de totes les edats. Ens agradaria recuperar l'esperit de Nadal, tan present a les fires més carismàtiques. Tenim molt a fer i comencem pel primer pas».

L'alcalde del municipi, Salvi Güell, va explicar, el dijous passat al xat online del Setmanari de l'Alt Empordà, que en aquesta edició de la Fira de Nadal «es dona prioritat als comerços de Castelló, però també es comptarà amb empreses de fora del municipi que han mostrat interès.»

A punt de complir l'any

L'Associació ja ha celebrat 11 mesos des de la seva reactivació i la valoració, ara com ara, és positiva.

Les actuacions que han realitzat aquest 2019 han estat nombroses. Van iniciar-se amb l'organització del Vermut de Rams, han consolidat la Fira Mercat de Brocanters el primer diumenge de cada mes a la plaça Joan Alsina, han tirat endavant la campanya del shopping Castellóshopping estiu i també van col·laborar amb la cursa d'obstacles de la Mugada. Ara tenen la mirada posada en organitzar la Fira de Nadal i desenvolupar la campanya del shopping Hivern. Des de l'entitat treballen principalment per a defensar els interessos dels comerciants i professionals, fomentar l'associacionisme i cooperació entre comerciants i empresaris, accedir a cursos gratuïts de formació específica, entre moltes altres coses.

Nombre de socis en augment

El nombre de socis de l'Associació castellonina va en augment. Si a l'agost comptaven amb 68 empresaris adherits, ara ja en sumen una vuitantena.

L'empenta i la constància de l'entitat no sembla tenir fre, de moment. Els membres de la junta reiteren la necessitat de donar a conèixer els comerços, establiments i negocis que mantenen l'activitat durant tot l'any, i així és com persuadeixen el seu públic potencial perquè s'inscrigui a l'entitat i, d'aquesta manera, anar sumant més forces. «Som un municipi que tenim molts negocis que estan oberts tot l'any, tant a Castelló com a Empuriabrava, per això la importància de formar part de l'associació, per fer-ne difusió».

Güibas subratlla que «volem conscienciar de la rellevància que té el comerç local. Hem de donar a conèixer que el comerç del municipi és ric i divers. Amb la col·laboració amb l'Ajuntament de Castelló d'Empúries, hem d'intentar incentivar l'obertura de nous comerços que no tenim i cercar una manera perquè els vilatans apostin pel comerç de proximitat».