El restaurant de l'Escola d'Hostaleria de Figueres entra en funcionament aquest 5 de novembre amb una reforma integral no només de l'espai de menjador, sinó també de proposta culinària. El restaurant està obert a tothom, en la franja horària dels dinars, i els interessats a gaudir de l'experiència gastronòmica poden fer una reserva trucant o enviant un missatge de WhatsApp al 667 090 861, o bé per correu electrònic a reserva@olivargran.cat.

Des d'aquest curs, els cicles formatius de la família de la restauració de l'Institut Olivar Gran tenen l'ús exclusiu de tot l'equipament de l'Escola d'Hostaleria i, aquest fet, els ha permès dissenyar un projecte gastronòmic que combina el restaurant clàssic i la innovació culinària. El restaurant obre de dimarts a divendres, i aquest últim dia, el divendres, està dedicat al showcooking i s'ha batejat amb el nom de Gastrobar Project.

«És un projecte que dona la volta al format de cuina i sala clàssics», comenta la cap d'estudis d'FP, Laura Palomeras, mentre que el professor de Cuina i Gastronomia Xavi Corominas i el professor de Serveis en Restauració Ivan López expliquen com s'ha plantejat la proposta: «Els alumnes de segon del Cicle Formatiu de Grau Superior de Cuina porten la cuina a la sala per acabar els plats davant dels clients, en un treball conjunt amb els alumnes de primer del Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Serveis en Restauració».

Els dos professors fan una exposició gràfica sobre què trobaran els comensals al Gastrobar: «És una cuina molt directa, amb sis estacions temàtiques que presenten diferents propostes gastronòmiques, de cuina d'autor, cuina de fusió i altres fórmules creatives. La gràcia és que tots surten a fora i tots poden fer una mica de tot, cuiners i cambrers es complementen. I el client forma part de l'experiència gastronòmica. A més hi ha un bufet de postres amb elaboracions fetes pels alumnes del Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Forneria, Pastisseria i Confiteria».

L'Escola d'Hostaleria treballa amb els productes de proveïdors de Figueres i comarca i el celler de vins el formen ampolles de la DO Empordà.

El director de l'Olivar Gran, Rafa González, es felicita que la nova etapa de l'Escola d'Hostaleria coincideixi amb el desè aniversari de la formació professional a l'institut. «El 21 de novembre, farem una inauguració amb la presència de les autoritats», ha anunciat.

Seu del campionat Catskills

L'Institut Olivar Gran ha estat seleccionat per acollir la seu, a l'Escola d'Hostaleria de Figueres, del campionat Catskills, que reuneix alumnes d'ensenyaments professionals d'arreu del territori català que competeixen en 33 oficis (skills). En el cas de Figueres, és la seu de les olimpíades, el 29 de novembre, de l'especialitat de forneria. El Catskills és un concurs reconegut a escala internacional. Està finançat pel Ministeri d'Educació, Cultura i Esport, i cofinançat pel Fons Social Europeu.