Del 8 al 17 de novembre s'organitza a Catalunya la 24a Setmana de la Ciència, una iniciativa coordinada per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació. Durant la 24a Setmana de la Ciència es celebraran un munt d'activitats de divulgació científica arreu del territori català: jornades, xerrades, tallers, jocs... Els temes centrals de l'edició d'enguany són múltiples: l'Any Internacional de la Taula Periòdica dels Elements Químics, el centenari del naixement de l'ecòleg Ramon Margalef, el bicentenari del naixement de l'enginyer i inventor Narcís Monturiol, el 50è aniversari de l'arribada de l'home a la Lluna i els 500 anys de la mort del polifacètic Leonardo da Vinci.

L'Ecomuseu-Farinera de Castelló d'Empúries se suma a aquesta setmana tot programant diverses activitats que permetran gaudir i apropar la ciència al públic general i als escolars del municipi. El diumenge 10 de novembre hi haurà la matinal de portes obertes de 10.30 a 13.30h. Una bona ocasió per tal d'aproximar-se a la ciència i la tècnica aplicada en el procés de transformació del blat en farina.

Per a dilluns 11 de novembre, s'ha organitzat per als instituts del municipi el Taller escolar. Les Cúpules de Leonardo per tal de donar a conèixer entre els alumnes la figura de Leonardo da Vinci. El taller és una proposta del Museu de Matemàtiques de Catalunya (MMACA) que permet construir in situ i col·lectivament cúpules de diferent estructura geomètrica. Està previst que participin uns 60 alumnes del municipi.

Finalment, el dissabte 18 de novembre, s'ha organitzat el Taller familiar de robòtica. Construïm una ciutat sostenible.Famílies us imagineu un món ecològic 100%?. Serà a les 11 del matí, cal reserva prèvia de plaça i en aquesta ocasió l'activitat és gratuïta. Aquest any viure la ciència té premi. S'ha organitzat un concurs a Instagram en el que penjant una fotografia d'alguna activitat en la que participis pots aconseguir una fantàstica impressora fotogràfica sprocket d'HP. I si participes en dues activitats de la 24a Setmana de la Ciència i aconsegueixes el Passaport Científic de la Setmana de la Ciència 2019 podràs aconseguir calculadores, jocs d'Abacus de temàtica científica, llibres, entrades a museus, etc.. Tota la informació es troba a setmanaciencia.fundaciorecerca.cat/frontend/