La vint-i-tresena edició del Correllengua, la mobilització per la llengua i la cultura que la a Coordinadora d'Associacions per la Llengua Catalana (CAL) organitza des del 1996, es dedica enguany a la figura del poeta i escriptor Pere Calders, de qui aquest 2019 es commemora el 25è aniversari del seu traspàs.

A través de la seva obra i altres activitats, la CAL vol reforçar el paper del català com a eina d'inclusió social de les persones nouvingudes, perquè, segons exposa, ens trobem "en un moment on aquesta comunitat es veu amenaçada pel retrocés en matèria de drets i llibertats que es viu a l'Estat espanyol i al conjunt de la Unió Europea".

Castelló d'Empúries és un dels municipis que aquest cap de setmana ha celebrat activitats a l'entorn del Correllengua, convidant l'escriptor Joan Pinyol a glosar sobre la figura i l'obra de Pere Calders i donant l'oportunitat a la Forja Alt Empordà per dedicar un mural a grans autors en llengua catalana. En la creació del mural, que dona vida a una de les parets del carrer Prat de la Riba de Castelló, ha participat l'artista Kris Garriga.

L'obra artística s'ha començat a fer aquest dissabte, 2 de novembre, i era previst que quedés completament acabada aquest diumenge, dia 3, a la tarda, però la pluja ha fet ajornar el treball. Els personatges que apareixen en el mural són Maria Mercè Marsal, Manuel de Pedrolo, Mercè Rodoreda i Ovidi Montllor.