Després de tancar la recollida de propostes per als Pressupostos Participatius del 2020, als quals es destinen 300.000 euros, el consistori rosinc valora molt positivament la participació. Enguany s'han recollit 383 propostes, superant amb escreix les 177 de l'any passat. «Estem molt contents de veure que som un dels municipis catalans amb més participació a l'hora de fer propostes», explica el regidor d'Economia, Marc Danés.

Durant la setmana passada, els serveis tècnics van filtrar les propostes rebudes per comprovar que totes elles eren inversions, que tractaven qüestions de competència municipal i que no superaven els 300.000 euros. Els tècnics asseguren que són «demandes realistes i necessàries al municipi» i que han detectat «col·lectius units per tirar endavant algunes idees concretes». Algunes de les més demanades són l'adequació del paviment del cementiri i la millora dels serveis de la biblioteca.

La segona fase del procés té lloc el 23 d'octubre al Teatre Municipal, amb la presentació de les propostes en el marc d'un Fòrum Ciutadà. Aquí s'han d'escollir les que passen a la votació final. El pas següent serà votar les propostes finalistes, durant la setmana del 3 al 18 de desembre, i l'anunci de les més votades.

Pressupostos Participatius 2019

Respecte a les propostes seleccionades en l'anterior edició, totes estan acabades o molt avançades. Les seleccionades van ser: el cartell «Hola Roses», que dona la benvinguda des de ja fa uns mesos; la millora de les àrees d'esbarjo dels infants, i l'adaptació d'alguna per a discapacitats, que es va inaugurar fa poc a davant de la pista de tenis; el correcà, que va iniciar les obres el 15 de setembre i s'acabarà a mitjans de novembre; i l'Aula Gastronòmica, que està en procés de licitació, i abans de l'estiu hauria d'estar acabat.