Des de fa quinze dies, un total de disset alumnes estan cursant el Pla de Transició de Treball (PTT) de Castelló d'Empúries. Aquest programa s'inicia aquest curs i es tracta d'un recurs educatiu que permet als joves, d'entre setze i vint-i-un anys, que han deixat l'educació secundària obligatòria sense haver obtingut la corresponent titulació.

La formació teoricopràctica bàsica que s'ofereix als alumnes serà una eina que els permeti millorar les opcions d'incorporar-se al món laboral o de tornar al món educatiu per continuar la seva formació.

El dijous 19 de setembre, Anna Massot, la regidora d'Ensenyament de l'Ajuntament de Castelló d'Empúries, va donar la benvinguda als estudiants i els va encoratjar per afrontar el nou curs escolar mentre captava les sensacions d'aquests primers dies.

El curs té un any de durada i està impartit per tres professors. Un dels docents s'encarrega de les competències bàsiques de caràcter general, i els altres dos es dediquen als aspectes tècnics de formació professional relacionats amb la incorporació al món laboral. El programa també inclou una orientació i seguiment individualitzats per a definir i aplicar l'itinerari de formació i ocupació, així com l'acompanyament en el procés d'inserció laboral o formatiu.

Aquest PTT, que és del perfil d'auxiliar de vendes, oficina i atenció al públic, inclou 180 hores de pràctiques que els alumnes realitzaran a partir del mes de març en diferents comerços i establiments del municipi.

Aquesta nova oferta és fruit d'un conveni entre el Departament d'Educació i l'Ajuntament.