Com estava previst i segons el planejament que té l'Àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament de Figueres, aviat serà una realitat sumar cinc escoles amb instal·lacions de calderes de biomassa. L'objectiu és potenciar una «economia i energia més neta i sostenible», indiquen des del departament tècnic.

L'escola Salvador Dalí ha començat aquesta setmana les obres. Els treballs consisteixen en la instal·lació d'una caldera de biomassa i una xarxa de calor. El projecte es cofinança amb el Fons Europeu de Desenvolupament Regional de la Unió Europea (FEDER), amb 69.553,34 euros, i la Diputació de Girona. La institució de la demarcació va elaborar un contracte mixt per adjudicar-ho a set municipis, el lot de Figueres va resultar ser el més car, 222.885,47 euros a càrrec de l'empresa Watt Energia SL.

Dins del Pla d'Acció d'Energia Sostenible (PAES), que va ser aprovar al ple el 2010, es preveu que els treballs d'instal·lació s'iniciïn també a l'escola Anicet de Pagès «properament», segons fonts municipals. L'escola Josep Pous i Pagès, Joaquim Cusí i la llar d'infants Els Pins són els centres educatius municipals que ja disposen d'aquesta infraestructura.