A inicis de juliol es va donar el tret de sortida al taller de restauració d'embarcacions tradicionals del Museu de l'Anxova i de la Sal.

El curs, programat en cinc sessions, té previst que duri fins al primer cap de setmana d'agost. Durant cada jornada es treballa sobre bastiments de fusta que formen part del patrimoni marítim del municipi de l'Escala.

Aquesta formació va dirigida a persones apassionades de la navegació tradicional i que vulguin aprendre i posar en pràctica les nocions bàsiques de l'ofici de mestre d'aixa.

Un cop restastaurades, les embarcacions propietat del Museu de l'Anxova i de la Sal, seran les protagonistes de les següents edicions de la Festa de la Sal de l'Escala, esdeveniment candidat a ser considerat Patrimoni Immaterial de la Humanitat de la UNESCO.

Les tasques de restauració es realitzen a un espai cedit per la confraria de pescadors del municipi, i les imparteix Xeve Sala, que és la sisena generació de la família de mestres d'aixa de Drassanes Sala, última empresa del municipi que manté l'ofici.

La iniciativa, del Museu de l'Anxova i de la Sal, no va poder optar a una subvenció del GALP (Grups d'Acció Local Pesquers), per això, la implicació de l'Ajuntament de l'Escala ha sigut clau perquè ha facilitat que es poguessin desenvolupar els tallers.