El darrer ple municipal de Roses ha aprovat per unanimitat la cessió d'un local de la zona portuària de Roses -al costat de les peixateries del port pesquer- per destinar-lo a Aula Gastronòmica. La concessió administrativa, de la qual n'era titular fins ara la Confraria de Pescadors de Roses per cessió de Ports de la Generalitat, passa així a mans del consistori, que adaptarà el local per encabir el nou projecte gastronòmic.

La implantació de l'Aula Gastronòmica té per objectiu la dinamització de la zona del port pesquer i la difusió de la cultura del peix i del món de la pesca local com atractiu ambiental, cultural, social i de promoció de l'activitat turística del municipi. Aquest projecte va ser un dels proposats i escollits pels propis veïns i veïnes de la població durant el procés de Pressupostos Participatius celebrat l'any 2017.

La cessió d'ús del local permetrà ara la creació d'aquesta aula, que inclourà cuina professional i zona de serveis, amb capacitat per a una quarantena de persones. A l'aula s'impartiran tallers de cuina que volen comptar amb la participació dels propis restauradors de la població, a més d’altres experts i professionals, i on la Confraria de Pescadors prendrà un paper actiu en una aposta comuna per la difusió, posada en valor, consum i cuinat dels productes del mar rosincs. El projecte comptarà amb un pressupost de 167.000 euros.