Josep Maria Cervera

, alcalde del municipi des de fa dos mandats i candidat a la reelecció per JxCat, s'enfronta per segona vegada a Gemma Vall, que repeteix com a alcaldable amb JxPS-AM, grup que actualment compta amb dues regidores a l'oposició al consistori.

Per a Vall, una de les prioritats del municipi és que cal canviar l'actual model turístic i treballar per desenvolupar-ne un que sigui respectuós amb el mediambient i l'entorn, a més de potenciar la seva desestacionalització. Vall es presenta com la candidata ideal per «dinamitzar l'activitat econòmica i social» del municipi, aspecte que desenvoluparan, explica, «protegint i impulsant el consum intern».

Cervera, per contra, compta amb la seguretat d'haver sigut reelegit en dues ocasions a les urnes i ser dels pocs alcaldes de la comarca que van aconseguir superar en vots la formació d'ERC a les darreres eleccions generals del 28 d'abril. Per l'actual president de l'Associació de Municipis per la Independència, un dels seus punts forts és que «des de ben jove m'he preocupat i implicat des d'àmbits diferents en el funcionament del Port de la Selva». El seu projecte està marcat per continuar desenvolupant la política dels darrers anys.

Ambdós candidats parlen de dinamitzar l'economia del municipi, per Cervera això suposa una «millora permanent dels serveis prestats» i per a Vall «donar suport a la indústria ja existent i la de nova creació». També coincideixen en la diagnosi de millorar la gestió dels recursos públics, JxCat parla de «descarregar» la gent dels impostos i JxPS-AM de «revertir el màxim el pressupost local en benefici del poble»..

Podeu consultar el programa electoral complet de tots els candidats a l'edició en paper del Setmanari de l'Alt Empordà d'aquest dimarts 21 de maig.