14 de maig de 2019
14.05.2019
ELECCIONS MUNICIPALS

Set persones rivalitzaran per convertir-se en el proper alcalde o alcaldessa de l'Escala

Puga, Bosch, Estrems, Pons, Ball-llosera, Carlà i Sentís expliquen els punts principals del seu programa electoral

13.05.2019 | 19:24
Els set alcaldables de l'Escala

Els veïns i les veïnes de l'Escala tindran set opcions diferents a l'hora d'escollir quin partit vol que governi el municipi durant els pròxims quatre anys. En el marc de les eleccions municipals del 26 de maig, al poble costaner s'hi presenten sis homes i una dona com a caps de llista. Podeu consultar el programa electoral complet de tots els candidats a l'edició en paper del Setmanari de l'Alt Empordà d'aquest dimarts 14 de maig.


Víctor Puga, de CP (Candidatura de Progrés) repeteix com alcaldable amb un clar propòsit d'acollir polítiques socials pensades per les persones que viuen al poble. Puga ha treballat polítiques per potenciar el talent dels joves, i també d'altres que posen en valor el patrimoni cultural i natural que ja té l'Escala.


Pel que fa al programa ideat per l'equip de Robert Bosch, de JxCAT-JUNTS (Junts per Catalunya-l'Escala), destaca la voluntat d'estar al costat dels comerciants, obrint la circulació del centre a temporades per afavorir el comerç; dels empresaris, que han d'entendre l'Ajuntament com un soci amable; i la gent gran, construint una residència integral amb centre de dia.


L'única dona de la candidatura és Etna Estrems, d'ERC-AM (Esquerra Republicana de Catalunya - Acord Municipal), que presenta un programa amb idees molt clares i ambicioses. Destaca la voluntat de formar la regidoria Dona i Igualtat, la proposta d'implantació d'un centre diürn per a gent gran i la implantació de la figura de regidors de barri.


Albert Pons, d'ECL'E-ECG (En Comú l'Escala - En Comú Guanyem), és un home que compta amb una gran experiència en qüestió de gestió municipal. El seu programa se centra en la municipalització de serveis per tal de dur a terme una gestió més eficient, la voluntat de fer públic el CAP de l'Escala, i la de potenciar la formació i les polítiques de diversificació econòmica, entre altres.


Joan Ball-llosera, de Nosaltres (Nosotros-Partido de la Regeneración Social NPRS), es presenta a alcaldable per tercera vegada, però enguany deixant enrere el paraigua del Partit Popular. Ell té l'ambiciosa proposta de reduir impostos i solucionar els problemes de mobilitat que genera anar amb cotxe al centre. També proposa una comissió cultural formada per experts que sigui l'encarregada de marcar les directives a seguir.


Carles Carlà, del partit GENT de l'Escala - IDC (Gent de l'Escala - Independentistes de Catalunya) ha treballat per tirar endavant una política centrada en la realitat municipal. En aquest sentit, creu que cal fer més àgils les reclamacions i les respostes que dona l'administració, i fomentar la implantació de grans empreses al territori perquè els ciutadans no només visquin de feines de treball temporal.


Joan Carlos Sentís, de la CUP - AMUNT (Candidatura d'Unitat Popular - Alternativa Municipalista) s'ha centrat en el ciutadà de l'Escala, que és qui entenen que ha de ser el beneficiari de les accions, i no pas els turistes. Ha posat atenció en allò que té relació amb la sostenibilitat, i no tant en accions urbanístiques, ja que consideren que no cal construir més, sinó donar una nova vida a allò ja existent.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
anteriorsegüent