La portaveu del grup municipal i alcaldable del Partit Popular, Maria Àngels Olmedo, té molt clar que "en aquest proper mandat no s'invertiran des de l'Ajuntament de Figueres els 325.000 euros per l'avantprojecte de l'escola Carme Guasch, fins que no es tingui la certesa que la Generalitat, en aquest cas el departament d'Educació, no inclogui la nova escola al pla d'infraestructures per als quatre anys vinents". D'aquesta manera, la representant del PP ha aportat el seu punt de vista respecte de la polèmica generada entorn de l'absència del projecte de construcció d'aquest centre docent en els plans d'equipaments de la Generalitat.

"Per nosaltres, la construcció de l'escola és una prioritat, però cal assegurar la data i el termini de les obres, si no, no malbaratarem una partida de tants diners. A qui tocaria fer l'avantprojecte és a la Conselleria. D'una banda, Educació està en mans d'ERC, però pel que sembla, el grup d'Esquerra a Figueres, només cercant el titular, va presentar una moció demanant el compromís del ple per considerar prioritària i urgent la construcció de l'escola. Tots els grups de l'Ajuntament li vàrem donar suport, però no han fet prou força amb els seus perquè això anés endavant. Potser cal replantejar si el projecte de l’escola Carme Guasch a l’antiga presó és el més adient i cal buscar una altra ubicació”.

D'altra banda, l’alcaldable del PP tampoc oblida que “el partit Ciutadans, cercant un altre titular, el passat mes de març va assegurar que el centre es posaria en funcionament pel curs 2020-2021, mitjançant una proposta de resolució presentada al Parlament”. “Ha quedat clar que tot és vendre fum”, conclou Olmedo per afegir que “JuntsxCat, amb l'alcalde Jordi Masquef al capdavant, ho considera “un oblit", però tampoc ha forçat el conseller Bargalló perquè fos una realitat i una prioritat per la ciutat, i això que són socis de govern al Parlament”.

Finalment, Olmedo opina que “tots sabem que el centre fa tretze anys que treballa en mòduls prefabricats i, si no s'inclou en aquest pla, es faria els 4 anys vinents. Per tant, les obres no es veurien finalitzades fins al 2028. A la província de Girona tenim 302 barracons, però, és clar, la Generalitat només té una prioritat: El Procés”.