L'Hostal Restaurant El Roser és un dels negocis més coneguts de la comarca. La seva llarga trajectòria de més de cinquanta anys ha ajudat a posicionar el municipi de l'Escala, i s'ha convertit en referent en part gràcies a la fixació que ha tingut la família Sabadí en mantenir viva la cultura gastronòmica catalana.

Enguany, el mític hostal -situat al nucli històric del municipi, al costat de l'església- encara una segona etapa, ja que ha estat adquirit per l'empresa Miller Hotels Group. El grup destaca per ser eminentment familiar, i tenir experiència amb negocis similars relacionats amb el món del turisme, l'hostaleria i la restauració a Catalunya, les Illes Canàries i pròximament a Itàlia.

Waldher Miller, el nou director general, explica que centrarà esforços en «mantenir intacta la tradició i la puresa que des de sempre s'ha gestat en aquest local, ja que és el seu tret identitari». En aquest sentit, l'empresari apunta que des del primer moment va tenir molt clar que el restaurant es mantindrà exactament igual i que, per tant, el seguirà liderant el xef Miguel Blanco Rojas, amb més d'onze anys d'experiència als fogons d'aquest negoci. Blanco ofereix una cuina tradicional catalana que és considerada com una de les millors de l'Empordà. Tampoc s'alterarà la figura de la directora de sala, que seguirà estant en mans de Caterina Bofill, que acumula 34 anys d'experiència al Roser.

La nova etapa del restaurant comptarà amb un menú diari a partir de 15 euros, entre setmana, i un d'especial de 29,50 euros pels caps de setmana. A més, els clients també poden completar la seva estada fent nit a les habitacions del mateix edifici.

54 anys servint felicitat

Fa més de 54 anys, el xef Rafael Sabadí va decidir inaugurar el Roser, i, des de llavors, el restaurant ha estat obert ininterrompudament. Tant ell com els seus fills van ser pioners en la introducció de l'alta cuina a l'Empordà. Els seus plats van ser i són encara exemple d'enginy i bon gust, amb exemples clars com ara els calamarsons amb carxofes i porros fregits.

A mesura que va passar el temps també es van fer famoses les seves paelles i tot allò que tenia relació amb el peix i el marisc, uns productes que encara ara se selecciona acuradament dia a dia per oferir la millor matèria primera al client, acompanyada d'un servei professional.