Ciutadans proposa la creació d'una residència per a gent gran que es faci en col·laboració amb fundacions vinculades a l'àmbit de la salut «per garantir una atenció òptima i que el projecte sigui una realitat en breu», informen en un comunicat. Segons el candidat a l'alcaldia, Héctor Amelló, l'assistència social a les persones grans «és una assignatura pendent a Figueres des de fa molt temps».

El partit taronja creuen que la proposta ha d'anar en paral·lel a la creació d'un pla estratègic contra la pobresa invisible que afecta «molt especialment» a les persones grans del municipi. Amelló ha explicat que aquest tipus de pobresa «és difícil de detectar» perquè afecta persones que no usen de forma habitual els serveis socials. «Tenim casos de gent gran que té el seu pis en propietat però una pensió minsa i no entra dins el sistema de serveis socials però que té unes grans dificultats en arribar a final de mes, pagar factures i fins i tot proveir-se de les necessitats bàsiques i no és just que gent que ha treballat tota la vida i ha pagat els seus impostos arribi a la vellesa i passi penúries», ha denunciat.

Al seu entendre, això passa per organitzar un sistema a través del qual persones grans que tenen necessitats «puguin comptar amb ajuda per fer la compra, tenir una xarxa de suport per acompanyar-los, fer-los companyia o ajudar-los en algunes tasques domèstiques». Per a l'alcaldable, «es tracta de centrar la política en les necessitats de les persones perquè ningú quedi exclòs».