El partit taronja ha presentat aquest cap de setmana la llista que encapçalarà Héctor Amelló com «l'únic partit constitucionalista amb possibilitat real de guanyar les eleccions». L'alcaldable ha dit que la seva candidatura està formada per un equip «divers i representatiu de Figueres» i que té un projecte de ciutat «que permetrà sortir de la paràlisi actual».

Ciutadans diu que la seva principal aposta serà reactivar el comerç i, per això, donaran facilitats a les empreses i emprenedors que vulguin instal·lar-se a la ciutat per desenvolupar els seus negocis. Una altra de les apostes, va assegurar el portaveu, «serà l'atracció de la indústria cultural, creativa i de noves tecnologies».

Evitar partits «separatistes»

Amelló ha reiterat en diverses ocasions que descarta qualsevol pacte de govern que suposi «concedir poder territorial a partits separatistes» perquè, considera, «usen el poder territorial per a fomentar el clientelisme i atacar a tots els votants constitucionalistes als quals fa anys que arraconen i menystenen» i reivindica la necessitat de concentrar el vot en Ciutadans perquè, si no, «acabarem veient un govern d'ERC amb PSC». Per Amelló, el seu partit «és l'única opció constitucionalista útil».

Referint-se a les darreres eleccions del 28 d'abril, el portaveu ha dit que «demostren que Ciutadans continua creixent cada vegada més» i, afegeix: «Demostren que les altres opcions constitucionalistes tenen molt difícil aconseguir representació».