Aquest dimecres 1 de maig la plaça Catalunya de l'Escala vibra al ritme de les entitats locals. Amb motiu de la sisena edició de la fira d'entitats escalenques, una quarantena d'entitats locals es reuneixen per fer gala de totes les activitats que fan des de les seves seus i, així, guanyar visibilitat mentre es reforça el vincle entre els escalencs i els membres de les entitats.

L'acte, que s'organitza per l'ADET -l'Agència de Desenvolupament Econòmic i Turístic- de l'àrea de cultura de l'Ajuntament de l'Escala, s'iniciarà a dos quarts d'onze i durarà fins a les dues.

Els organitzadors han distribuït totes les activitats de la jornada en vuit espais diferents dins la mateixa plaça: l'escenari, la pèrgola, la pista esportiva, la pista de mini tenis, la zona de tenis taula, l'espai salat, la zona de percussió, l'espai d'aigua i l'espai Miramar. Per complir amb l'objectiu que el visitant es faci una idea de les múltiples activitats que organitzen cada dia les associacions, aquestes fan una petita mostra del que els ocupa. Així, a cada espai hi haurà activitats simultànies d'entre cinc i trenta minuts. Es podrà gaudir d'una exhibició d'arts marcials, d'actuacions musicals, de desfilada de gossos en adopció, diverses exhibicions de patinatge, acrobàcies i balls tradicionals, i tallers de demostració d'antics oficis mariners o de henna, entre d'altres. L'acte es clourà amb un piscolabis per a tothom.

La jornada va néixer fa sis anys, en un gest d'agraïment per part de l'Ajuntament a tota la feina que fan les associacions al municipi.