«I tu, què fas per al medi ambient i l'entorn urbà?». A més d'una pregunta que interpel·la directament el lector, aquest és el títol d'un nou llibret que ha editat l'Ajuntament de Castelló d'Empúries, per sensibilitzar els ciutadans sobre com és d'important protegir el medi natural.

L'objectiu del fullet és plantejar una selecció d'interrogants a la ciutadania per tal de conèixer el grau de compromís amb l'entorn, i amb el municipi, i conèixer les bones pràctiques que poden serveir d'exemple per beneficiar com més persones millor.

En les pàgines d'aquest document, es poden consultar informacions útils, com aspectes relacionats amb la separació dels residus, la recollida de la fracció orgànica i l'autocompostatge, com actuar davant una palmera afectada per l'escarabat morrut, les obligacions dels propietaris de gossos, la participació dels particulars en la lluita contra el mosquit tigre i la superpoblació de coloms, o l'estalvi d'aigua i l'eficiència energètica, entre altres.

Bona eina també per les escoles

Per a cadascuna de les temàtiques tractades es planteja un interrogant, i una resposta de com actuar. Aquesta dinàmica converteix el llibret il·lustrat en una bona eina per a les escoles i els professors, a banda també de convertir-se en un material amb finalitats pedagògiques per al conjunt de la ciutadania del municipi.

També es pot accedir a la informació del fullet en català, castellà, francès, anglès, alemany i àrab. De moment, el consistori ha decidit imprimir una partida de 15.000 exemplars. El pas següent s'iniciarà durant els pròxims dies, quan es farà arribar a tots els domicilis del municipi i als comerços aquest contingut.

El llibret també es repartirà entre els alumnes de tres centres educatius -les escoles Ruiz Amado i Joana d'Empúries, de Castelló d'Empúries, i El Bruel, d'Empuriabrava- i al seu professorat, per tal que el puguin utilitzar com una eina de treball a les aules.