El cap de llista de Ciutadans al Congrés dels Diputats per Girona, Héctor Amelló, ha anunciat que Ciutadans aprovarà "una llei contra l'ocupació il·legal que permeti la recuperació immediata dels habitatges i uns judicis ràpids contra els qui ocupen". Ho ha assegurat després d'una visita a Roses, un municipi que "pateix aquest greu problema que també es dóna a Figueres i a Salt, per exemple". Amelló ha indicat que la llei contra l'ocupació il·legal és una fórmula per a protegir el dret a l'habitatge "i atacar les màfies".

El candidat taronja també s'ha referit al problema del comerç il·legal de productes al carrer, que a Roses afecta especialment durant la temporada d'estiu, i ha anunciat que Ciutadans vol "dotar la policia de mitjans suficients per a combatre aquest comerç il·legal perquè atenta contra els comerciants, els quals tenen les botigues obertes, paguen els seus impostos i veuen com les màfies competeixen il·legalment contra ells". Amelló entén que s'ha de vetllar pels comerciants "perquè si els obliguem a complir la normativa no hem de permetre perjudicis".

D'altra banda, el candidat al Senat per Girona, Bernat Doria, s'ha reunit avui amb els afiliats i simpatitzants de Roses "perquè aquesta continua sent la campanya per la llibertat, la unió i la igualtat i ens juguem molt el 28 d'abril". Doria els ha recordat la necessitat de votar per l'opció taronja "perquè ens juguem un govern de Sánchez amb els que volen liquidar Espanya o un govern liderat per Albert Rivera en el qual Espanya afronti les reformes i reptes de futur".