Aquest cap de setmana s'ha presentat el llibre Quaranta anys de democràcia municipal. L'Escala (1979-2019). Continuïtats i ruptures, de Pere Guanter. Un acte que també ha estat un homenatge a tots els regidors, alcaldes, jutges de pau i síndics de greuges que ha tingut el municipi de l'Escala en aquestes quatre dècades.

El llibre fa un repàs al període de 1979 a 2019, des d'una òptica municipal. Textos i imatges analitzen des de la composició dels diferents consisitoris als canvis en matèries diverses, com l'urbanisme, la cultura o el turisme.

Durant aquestes quatre dècades, han passat per l'Ajuntament de l'Escala un total de 80 regidors i cinc alcaldes. El municipi també ha tingut 7 jutges de pau i 4 síndics de greuges municipals. A tots ells se'ls ha volgut fer un homenatge pel seu servei públic. A més, s'ha fet entrega d'una placa especial a la primera dona que va ser regidora, Assumpció Malé (1979) i la primera que va ser jutgessa de pau, Ramona Viella (1990).

Una altra dada d'aquests 40 anys és que s'han presentat un total de 50 candidatures, que sumen un total de 800 candidats.