L'Institut Alexandre Deulofeu de Figueres és l'únic centre de la comarca que ofereix als alumnes d'educació postobligatòria la possibilitat de fer el batxillerat escènic, una branca de l'artístic. Aquesta formació es fa al centre des del curs 2008/09, complint enguany deu anys.

Aprofitant l'aniversari, s'ha pogut adaptar el gimnàs del centre a les classes de l'escènic instal·lant un projector, un equip de música i un terra de linòleum, que permet aïllar «del terra dur i fred, que resultava incòmode i perillós», explica la coordinadora del Batxillerat artístic del Deulofeu, Xixon Heras. Per la commemoració s'ha organitzat també una representació amb els de segon curs sota el nom «5de40en10» que recorda cinc dels 43 espectacles que s'han fet al llarg dels deu anys. Aquesta actuació està dirigida per exalumnes professionals de les arts escèniques i es podrà veure al Teatre El Jardí el pròxim 24 d'abril, a les 12.00 hores dirigida a l'alumnat i professorat de l'Institut i a les 21.00 hores obert a tothom.

També organitzen dues exposicions per mostrar la feina feta durant aquests deu anys, una consistirà en un recull de fotografies que s'instal·larà a un espai públic de la ciutat, i l'altra, serà una mostra dels cartells de les obres que han representat, es podrà veure a La Cate del 6 al 12 de maig, coincidint amb la Mostra de Poesia en la qual també hi participen. Després, aquesta exposició s'instal·larà als passadissos del centre.

Durant el mes de maig, professionals del món escènic vinculats a l'Institut faran una masterclass a l'alumnat del batxillerat escènic. El centre, com afegit, ha instal·lat una pantalla a l'entrada de l'Institut on passen imatges dels diferents espectacles que han treballat perquè tot l'alumnat i qui visiti el centre pugui veure la feina que han fet des de l'escènic.