Mossos d'Esquadra de la comissaria de Figueres informen que van detenir el passat dia 25 de març, a la Jonquera, dos homes de 40 i 47 anys, de nacionalitat francesa, com a presumptes autors d'un delicte de falsificació de document públic i un d'usurpació de l'estat civil. Els detinguts, amb antecedents, van passar l'endemà a disposició judicial i es va decretar el seu ingrés a presó.

L'actuació es va dur a terme arrel d'un registre de viatgers i hostes a un hotel de la Jonquera on van detectar que dues persones s'havien registrat en diverses ocasions amb identitats diferents. Quan els mossos van arribar a l'hotel van identificar els dos homes dins l'establiment, els quals es van acreditar amb documentacions que no els corresponien a la seva persona.

En l'escorcoll els van localitzar diverses cartes nacionals d'identitat de França, passaports de la República francesa, passaports d'Argèlia, diverses targetes bancàries, cinc telèfons mòbils, un permís de conduir i 1.800 euros en bitllets fraccionats, nombrosos bitllets estrangers i una clau de cotxe. Van localitzar el vehicle a les immediacions de l'hotel dins del qual van trobar 5.000 euros més i un altre telèfon mòbil.

Els dos homes van quedar detinguts per aquests dos fets delictius i també perquè els constava una Ordre Europea de Detenció i Entrega pendent, emesa pels tribunals francesos per delictes contra la salut pública.