27 de març de 2019
27.03.2019
ELECCIONS MUNICIPALS 2019

Masquef incorpora l'exalcalde Marià Lorca per tancar la llista de Junts per Figueres

Destaca que "la seva incorporació representa un aval per a la nostra candidatura, que reivindica la il·lusió i l'empenta que va marcar la seva etapa per a la ciutat"

27.03.2019 | 16:08
Jordi Masquef amb l'exalcalde Marià Lorca.

L'alcalde i candidat de Junts per Figueres, Jordi Masquef, ha anunciat avui una nova incorporació a la seva llista, concretament el número 21, és a dir la persona que tancarà la candidatura. Per a aquest lloc que habitualment té una connotació honorífica hi figurarà l'exalcalde de la ciutat i actual president de Càritas, Marià Lorca.

Masquef destaca, en un comunicat públic, que "la seva incorporació representa un aval per a la nostra candidatura, que reivindica la il·lusió i l'empenta que va marcar l'etapa de Lorca per a la ciutat. Vull recuperar aquell esperit i crec que això ja ho estic demostrant en el govern del dia a dia de la ciutat i en els projectes que ja hem començat a presentar i que configuraran el programa electoral de Junts per Figueres".

L'alcalde figuerenc afegeix que "ja fa temps que li vinc demanant la seva opinió i els seus consells, però ara estic molt agraït que Marià Lorca, l'alcalde de la ciutat de la meva infantesa, vulgui ara acompanyar-me en aquest lloc d'honor de la llista".

Per la seva banda, Marià Lorca ha expressat la seva satisfacció "per poder donar un cop de mà a una persona com en Jordi Masquef, i a tot al seu equip, en uns moments tant delicats i complexes com els que viu actualment Figueres. Crec que ell és la persona més idònia per tirar endavant la ciutat en les actuals circumstàncies. Hi veig la il·lusió i l'empenta així com la preparació necessàries per donar l'impuls que es necessita per liderar l'Ajuntament".

Marià Lorca i Bard té 80 anys i va ser alcalde de Figueres per la coalició de Convergència i Unió entre els anys 1983 i el 1995. Anteriorment havia format part del primer ajuntament democràtic, on va ser el primer tinent d'alcalde durant el mandat d'Eduard Puig Vayreda. També va ser diputat al Parlament (1980-84) en la legislatura que va permetre recuperar l'autogovern de Catalunya. Professionalment es va dedicar a la compra i venda a l'engròs de fruites i verdures. El seu mandat sempre serà recordat pel de la construcció de les grans infraestructures de la ciutat (Teatre Municipal, piscina coberta, segon pavelló, reforma del Museu de l'Empordà, nous edificis municipals, creació de l'empresa de serveis Fisersa, ronda Sud, estadi municipal de Vilatenim, aparcaments soterrats, etc.) i per l'impuls a la figura i l'obra de Salvador Dalí, amb l'adquisició de la Torre Galatea i tota la gestió de la defunció del pintor. Actualment és el president Càritas Figueres i ha evidenciat el seu esperit de servei a la ciutat, ara en la defensa i la promoció de les persones més desafavorides socialment.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
anteriorsegüent