L'Escala disposarà el proper curs d'un Programa de Formació i Inserció en l'àmbit d'auxiliar de vendes, oficina i atenció al públic, adreçat a joves de 16 a 21 anys que hagin deixat l'educació secundària obligatòria sense obtenir-ne el títol ni fer altres estudis.

El Departament d'Educació de la Generalitat ha concedit a l'Escala aquest programa formatiu, el qual havia sol·licitat l'Ajuntament de l'Escala. El proper curs s'oferiran entre 15 i 20 places i les classes es duran a terme a l'Espai Jove l'Esbotzada.

Els Programes de Formació i Inserció tenen com a objectiu aconseguir que joves que han deixat els estudis els puguin reprendre -dóna l'opció de seguir després amb un cicle formatiu de grau mitjà- o incorporar-se amb més garanties al mercat laboral. Es tracta d'un programa que es desenvolupa en un sol any, amb una durada de 1.000 hores, de les quals 180 són pràctiques.

En el cas de l'Escala, s'ha escollit l'àmbit d'auxiliar de vendes, oficina i atenció al públic, amb l'objectiu de trobar la complicitat de dos sectors importants al municipi com són el comerç i l'hosteleria.

D'altra banda, en col·laboració amb l'Institut El Pedró, es continua treballant per tal d'aconseguir que el Departament d'Educació concedeixi a l'Escala un cicle formatiu de grau mitjà en aquest mateix àmbit.