27 de febrer de 2019
27.02.2019
Figueres

La nova estació d'autobusos de Figueres es farà al carrer Progrés en terrenys d'Adif

L'Ajuntament de Figueres i la Direcció General d'Infraestructures han acordat iniciar els treballs tècnics per dissenyar el nou equipament

27.02.2019 | 07:30
La reunió tècnica s'ha celebrat a Barcelona.

L'Ajuntament de Figueres i la Direcció General d'Infraestructures de la Generalitat de Catalunya han acordat aquest dimarts, 26 de febrer, iniciar els treballs tècnics per dissenyar la nova estació d'autobusos. El govern local ha detallat que les noves instal·lacions es situaran al carrer del Progrés, a l'altre costat de l'estació de trens, i són terrenys d'Adif.

Així s'ha decidit en una reunió a Barcelona entre l'alcalde de Figueres, Jordi Masquef, tècnics municipals, representants de la Direcció General d'Infraestructures i també representants d'Adif. A més, Masquef també ha demanat a Adif que desencalli la concessió de l'aparcament de la plaça de l'Estació o el cedeixi a l'Ajuntament per tal que el pugui començar a explotar.

De moment, sembla que l'empresa pública espanyola Adif veu amb bons ulls els primers moviments per a la futura infraestructura. Les noves instal·lacions suposaran l'enderrocament de l'estació actual, que es troba a pocs metres de l'estació de trens.

En paral·lel, l'alcalde també ha demanat a Adif que comenci els tràmits per la concessió de l'aparcament privat que hi ha a la plaça de l'Estació. En el cas en què no ho vegin factible, Masquef ha proposat que Adif cedeixi l'aparcament a l'Ajuntament de Figueres i aquest el comenci a explotar de forma pública.

L'alcalde també ha demanat permís a Adif per habilitar un nou aparcament de proximitat de la zona dels Fossos i ha insistit en la necessitat de soterrar les vies del tren convencional.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
anteriorsegüent