El proper divendres 15 de març la Junta Local de Figueres de l’AECC-Catalunya contra el càncer organitza el sopar anual que té com a objectiu recaptar fons per tal de mantenir els programes d’investigació, prevenció i suport i acompanyament, en els quals treballa l’entitat des de l’any 1953.

El sopar tindrà lloc al Restaurant Espai Blanc del Castell del Casino de Peralada a les nou del vespre (21:00h). El preu del tiquet és de 65 € i aquest any també hi haurà tiquets especials a 35 € per a joves de 18 a 30 anys. Durant el sopar se sortejarà, davant notari, un oli del prestigiós pintor Danilo Fernández i amb el tiquet del sopar es regalarà un col·lage cedit per JOSEP BOSCH. Música i ball a càrrec de So Empordà.

L’AECC-Catalunya contra el càncer cada any ajuda a més de 3000 persones entre malalts i familiars a través de tots els seus departaments: assistència social per tal de pal·liar les necessitats i desajustos que poden patir els pacients; fisioteràpia per a la recuperació funcional global de les persones tractades per càncer de mama; atenció psicològica durant tots els moments de la malaltia; orientació sanitària per resoldre qualsevol dubte; i també acompanyament del malalt per part del nostre equip de voluntaris.

A banda de tot l’anterior, l’AECC-Catalunya contra el Càncer forma professionals per possibilitar que el malalt oncològic rebi assistència de qualitat, finança projectes d’investigació oncològica de primer nivell, desplega campanyes de prevenció i cursos per deixar de fumar, obre tallers divulgatius i programes d’activitat física i mobilitza als poders públics i socials per combatre el càncer i les seves seqüeles.

Figueres. Alt Empordà

Durant l’any 2018 el Departament de Psicologia de l’AECC-Catalunya contra el Càncer ha atès a l’Hospital de Figueres 10 casos (7 pacients i 3 familiars) realitzant un total de 38 sessions.

El Departament de Voluntariat ha donat suport a 196 persones a l’Hospital de Figueres, i 2 casos més al Sociosanitari Bernat Jaume, realitzant 341 i 15 visites respectivament.

A més, durant el passat 2018, han completat la seva formació com a voluntaris 4 persones més, fet que ha permès ampliar a dos els dies setmanals que l’entitat dona suport a l’Hospital de Dia. Des del servei d’Atenció Social s’ha donat suport amb recursos interns i externs a 6 famílies de l’Alt Empordà afectades per casos de càncer.

En matèria preventiva, professionals de l’AECC-Catalunya contra el Càncer han mantingut xerrades educatives obertes a la població general i específicament amb alumnes del CEIP Sol i Vent de Vilafant, el Bruel d’Empuriabrava i l’Empuries per prevenir la majoria de càncers ocasionats per hàbits poc saludables

(consum de tabac, alimentacions inadequades, obesitat, exposicions solars sense protecció ...).