Aquest dissabte, 23 de febrer, es compleix exactament un any del moment en què Dolors Bassa i Carme Forcadell van ingressar a la presó. Al llarg d'aquests mesos, cada dia 23, s'han fet actes per recordar a les dues polítiques empresonades i també a les que es troben en l'exili que no estan soles, i els clams per a elles són #CapDonaEnlOblit, #EnsJutgenATotes, #MaiSoles i #LlibertatPresesPolítiques

Fins ara les concentracions, en el cas de l'Alt Empordà per estar a prop de Dolors Bassa, s'havien portat a terme davant la presó del Puig de les Basses de Figueres. Tenint en compte que l'exconsellera es troba en aquests moments a Madrid amb motiu del judici del Tribunal Suprem per l'1-O, interna a Alcalá Meco, la protesta s'ha canviat d'ubicació i s'ha organitzat a la plaça de la Vila de Torroella de Montgrí, el seu poble.

La convocatòria és a les 5 de la tarda. Mitja hora abans es fa una plantada de gegantes i capgrosses, per iniciar una cercavila des de la plaça del Lledoner fins a la plaça de la Vila. Els parlaments, en aquesta ocasió, són a càrrec d'amigues de la Dolors i de glossadores per la Dolors.