L'Ajuntament de l'Escala ha estat l'escenari de la reunió de la Junta Local de Seguretat, en què hi ha representats els diferents cossos policials. Una de les dades més destacades ha estat que al municipi hi ha hagut un descens important dels robatoris amb força, contràriament a la tendència mitjana a Catalunya del darrer any. Les dades també diuen que s'ha detectat un augment significatiu de conductors que circulen sense llicència i un repunt de les estafes

El director territorial d'Interior a Girona, Albert Ballesta, ha remarcat que "les dades corroboren que l'Escala és un municipi segur". Els robatoris amb força han vaixat un 22% en el darrer any, amb especial incidència pel que fa als robatoris a vehicles (-35%). Els robatoris a domicilis, que havien patit un petit repunt en la darrera reunió, han baixat el darrer any un 10%.

L'alcalde de l'Escala, Víctor Puga, destaca "l'esforç i la col·laboració dels diferents cossos de policia". "Sempre es pot millorar, però crec que podem estar satisfets de la bona feina que s'està fent", afegeix.

Un dels aspectes que s'han destacat a la Junta Local de Seguretat és que en els darrers mesos es detecta un repunt pel que fa a les estafes, especialment online i amb targetes. Es destaca en aquest sentit, l'interès a reforçar les campanyes de consicenciació que s'estan realitzant a través dels canals de comunicació locals i de xerrades amb diferents col·lectius, especialment de joves i gent gran. En aquest sentit, en el darrer any han assistit gairebé 1.200 persones a les diferents accions que han fet els Mossos d'Esquadra a l'Escala, en aspectes com els riscos d'internet, la prevenció dels delictes d'odi, el joc o la violència domèstica.

La Policia Local ha destacat que en el darrer any, el nombre d'accidents de trànsit dins de l'Escala ha baixat un 17,39%. En canvi, preocupa que s'ha gairebé doblat el nombre de conductors que han estat denunciats per conduir sense llicència.