16 de gener de 2019
16.01.2019
Roses

La Piscina de Roses reafirma el seu caràcter supramunicipal amb 2.000 abonats

Aquesta xifra testifica la consolidada implantació de l'equipament

16.01.2019 | 09:46
La Piscina de Roses ha tancat l'any 2018 amb un total de 1.910 abonats

La Piscina Municipal de Roses ha tancat l'any 2018 amb un total de 1.910 abonats, mantenint estable el nombre d'inscrits respecte a anys anteriors. Aquesta xifra testifica la consolidada implantació de l'equipament, tant entre la població rosinca com entre la d'altres municipis propers, que escullen l'equipament rosinc com a referent per a la pràctica esportiva.

La mitjana d'abonats obtinguda per la Piscina de Roses al llarg de 2018 ha estat també de 1.910 inscrits mensuals, dels quals un 54% són homes i un 46% dones. Per franges d'edat, el percentatge més alt correspon al grup situat entre els 31 i els 45 anys, amb un 29%, seguit de les franges de 16 a 30 anys i de 46 a 60, que empaten amb un 23%. Els abonats fins als 15 anys representen un 8% del total, mentre que el 17% restant correspon a persones majors de 60 anys.

Pel que fa a la procedència, un 69% dels abonats són de Roses, mentre que el 31% restant provenen de municipis de les rodalies, dada que reafirma el caràcter supramunicipal assolit per l'equipament en els darrers anys (l'any 2010 el percentatge d'abonats de fora era d'un 20%).

A aquestes xifres cal afegir l'important nombre d'usuaris no abonats que participen en les diferents activitats i programes esportius organitzats, com són els 600 participants dels cursos de natació -amb oferta des de nadons fins a gent gran-; els 568 alumnes dels programes escolars destinats a educació infantil, primària, ESO i Batxillerat d'arreu de la comarca; el lloguer d'espais per a clubs, empreses i entitats; i, per últim, els més de 1.100 usuaris mensuals que fan ús de les instal·lacions mitjançant la compra d'entrades individuals o dels bonus disponibles de 5 o 10 entrades.

Una altra de les claus d'èxit de l'equipament és la flexibilitat d'horaris i quotes adaptades a cada ús que permet la instal·lació. Així, mentre que quasi la meitat dels abonats (un 48%) ho són en horari complet (que inclou l'ús de piscines, spa, sala fitness musculació i gym box), la meitat restant opta per alguna de les quotes reduïdes i adaptades a les diferents necessitats que la Piscina ofereix: quota d'horari reduït, quota d'aigua o quota de manteniment.

En definitiva, la Piscina tanca l'any amb un balanç molt positiu pel que fa al nombre d'usuaris i a la seva consolidació que, sumats a la bona valoració que revalida any rere any per part dels seus usuaris (la darrera enquesta de satisfacció de 2018 va atorgar una nota de 8,1), permeten parlar d'un equipament referent per a la pràctica esportiva, amb una elevada rendibilitat social i un servei clarament supramunicipal.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
anteriorsegüent