L'Auditori del Convent dels Caputxins de Figueres acull aquest dimarts, 15 de gener, la segona jornada dedicada a l'Olivera de la DOP Oli Empordà. Es tracta d'un cicle de conferències, que inauguren el primer tinent d'alcalde i regidor de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Figueres, Manuel Toro, i el president de la DOP Oli de l'Empordà, Simó Casanovas, a les 6 de la tarda.

Aquest acte el presenta el coordinador de la Càtedra Vi i Oli Empordà, de la Universitat de Girona (UdG), Josep Maria Dacosta. La jornada reuneix experts del sector, com el doctor Emili Montesinos Segui, catedràtic de Patologia Vegetal de la Universitat de Girona, el qual presenta la ponència "Què sabem i com podem prevenir i lluitar contra Xylella fastidiosa".

També intervé el doctor Gonçal Barrios, expert en mosca de l'oliva del Servei de Protecció Vegetal del DARP, per parlar sobre la sensibilitat varietal els mètodes de seguiment i control d'aquest insecte.

El doctor Isidre Llorente Cabratosa, professor de Protecció Vegetal de la UdG, és el moderador de les dues conferències i l'encarregat d'obrir un torn de preguntes entre els assistents a la jornada.

Per tancar els actes, s'ha organitzat la presentació dels olis de la DOP Oli de l'Empordà, de la nova collita, sota la direcció i els comentaris del president d'aquesta entitat, Simó Casanovas.