12 de desembre de 2018
12.12.2018
Roses

Roses recomana l'adopció d'animals de companyia amb responsabilitat

L'ajuntament recorda a la ciutadania la importància de l'adopció d'animals i d'una tinença responsable per a aquelles persones que decideixin tenir una mascota

12.12.2018 | 11:03
Roses recomana l'adopció d'animals de companyia amb responsabilitat

Aprofitant les festes nadalenques i considerant que aquestes corresponen a una època de l'any en què s'adquireixen nombrosos animals de companyia, l'Ajuntament de Roses recorda a la ciutadania la importància de l'adopció d'animals i d'una tinença responsable per a aquelles persones que decideixin tenir una mascota. Un desplegable editat per l'Ajuntament recull les pautes i indicacions necessàries perquè els propietaris d'animals de companyia els dispensin una cura i vigilància correctes.

La cura i benestar dels propis animals és el principal objectiu que l'Ajuntament de Roses vol transmetre en aquestes dates en què l'adopció i compra d'animals creix, juntament amb la necessitat d'un comportament cívic entre els seus propietaris per garantir la convivència i un correcte compliment dels drets i deures que regulen la tinença d'animals domèstics. D'altra banda, atenent el fet que refugis i protectores disposen d'una gran quantitat d'animals preparats per a la seva adopció, el consistori vol potenciar també aquesta via per davant de la seva compra.

Per aconseguir-ho, l'Ajuntament disposa d'un desplegable editat en col·laboració amb les associacions Empordà Animals i Amics dels Animals de Roses, on s'enumeren els diferents aspectes a considerar quan es té un animal de companyia. Les indicacions es divideixen en diferents apartats: Adopció -com alternativa més vàlida per tenir un animal de companyia-, Identificació i registre, Com tenir cura dels animals, Vigilància a la llar i al carrer, Esterilització i, un darrer apartat, destinat als Motius i conseqüències d'abandonaments.

El fulletó facilita també un codi QR i una adreça internet des d'on poder descarregar i consultar l'Ordenança municipal de tinença d'animals de Roses, amb l'objectiu que tothom conegui la reglamentació i conductes que s'han de respectar per garantir una convivència cívica i responsable.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
anteriorsegüent