L'Ajuntament de Fortià destinarà els 6.000 euros del Pressupost Participatiu del 2018 a la instal·lació d'un porxo a l'escola municipal Teresa de Pallejà, una demanda que feia un temps que reclamaven pares, avis i l'equip docent.

El procés participatiu es va iniciar al mes d'octubre. Durant 15 dies, 21 veïns van traslladar 47 propostes. Després d'una reunió amb el consell del poble, es van descartar les que eren inviables tècnicament i les que excedien el pressupost de 6.000 euros.

D'aquesta fase es van extreure setze propostes, que es van poder seleccionar de l'1 al 9 de desembre. A la votació van participar 114 veïns d'un total de 665 que hi ha censats, cosa que representa el 17% de la població. «Per ser el primer any que ho fem estem molt contents de la participació», explica l'alcalde, Francesc Brugués.

La proposta guanyadora, amb 48 vots, es va establir el dilluns passat, 10 de desembre, i la seva execució és «imminent». La resta de propostes seran estudiades per la seva possible incorporació al Pressupost Municipal del 2019. De cara a l'any vinent, el consistori vol ampliar la partida del Pressupost Participatiu a 15.000 euros.