L'Ajuntament de l'Escala està preparant un nou contracte de recollida d'escombraries i neteja viària pel municipi. L'alcalde de l'Escala, Víctor Puga, va anunciar, en resposta a una pregunta d'un ciutadà al xat del Setmanari de l'Alt Empordà, que l'equip tècnic està preparant les bases d'una nova concessió: «Estem elaborant una proposta de contracte de recollida d'escombraries més moderna i sostenible». Puga també va aclarir que la gestió dels residus «és un repte per a qualsevol municipi».

El regidor de Serveis i mobilitat, Robert Figueras, diu que l'actual contracte té deu anys i fa uns mesos que està en pròrroga. Explica que la realitat del municipi ha canviat molt en aquests anys i aquest fet s'ha de veure reflectit en el nou ple que el consistori està redactant.

Entre les millores que preveu el nou contracte és l'adquisició de noves màquines de neteja viària així com el canvi dels contenidors: «Estem considerant si s'ha de canviar el sistema de recollida o tan sols canviar els contenidors».

Un dels punts més destacables del nou text serà l'èmfasi que volen donar a la recollida de brossa els caps de setmana i en èpoques de l'any amb més afluència turística. Figueras explica que el municipi té unes noves necessitats: «La voluntat és continuar amb el contracte que teníem i millorar totes les coses que facin falta per tenir un servei de qualitat».

L'import de sortida del plec de clàusules serà molt similar a l'actual que és d'uns 2,4 MEUR. Preveuen que els canvis es percebin en el dia a dia del municipi. Tenen previst que surti a licitació el 2019, tot i no concretar quan estarà a punt: «Són plecs molt complicats, hi anem treballant fins que pugui ser una realitat».

L'actual servei el presta l'empresa Urbaser.