Avui torna a ser un dia de celebració per a l'hostaleria i turisme de la comarca. Ajornada els darrers dos anys per motius de força major, torna amb fermesa i amb voluntat de mostrar una nova dinàmica de l'entitat i del seu col·lectiu gastronòmic, La Cuina del Vent. Amb un format amè i d'interès col·lectiu, el vespre-nit del dijous tindrà moments interessants, deliciosos i especialment emotius. La presentació d'un projecte que mostra la força del territori empordanès com a actiu complementari a l'allotjament i restauració, la gastronomia, els reconeixements en forma de guardons i la solidaritat configuraran un acte únic a la comarca.

La Farinera de Sant Lluís, aquest excel·lent espai de celebracions de Pont de Molins, ha estat el lloc escollit per fer un acte de reconeixement del sector de l'hostaleria i turisme empordanès. Un edifici modernista en una finca emblemàtica i amarada d'història que seguirà escrivint nous capítols, ara amb l'Associació d'Hostaleria de l'Alt Empordà i la Nit del Turisme Empordanès.

Una Nit del Turisme Empordanès que comptarà amb persones rellevants del sector de l'hostaleria i turístic de la comarca, així com d'altres personalitats que celebraran el primer dels actes del 40è aniversari de la fundació de l'entitat gremial de la comarca. Una entitat que va tenir molt pes durant el segle XX i que amb els mandats de Lluís Duran, Carmel Isern i Lluís Fernández ha aportat molt al sector d'aquesta comarca fins als dies presents. Un acte que voldrà tornar a treballar perquè l'entitat també tingui el seu pes i aportacions al sector durant aquest segle XXI.

La Cuina del Vent

El col·lectiu gastronòmic de l'Alt Empordà serà l'encarregat de seduir els paladars dels assistents amb un sopar còctel que vincularà formats i plats tradicionals amb moderns de la mà dels diferents restaurants de La Cuina del Vent. Els 15 aperitius de mar i munta­nya, juntament amb un primer plat de mar i un segon de munta­nya que finalitzarà amb unes postres exquisides i els corresponents petit fours.

De la mà del director general d'Aigua de Vilajuïga, el Sr. Joan Fornós, es farà una presentació que mostrarà el vincle entre el territori empordanès, amb l'exemple del seu projecte gràcies a la recent adquisició del Grup Grifols, i la gastronomia i el turisme de la comarca. Una inversió en el territori que de ben segur ajudarà a millorar la competitivitat dels allotjaments i la restauració de la comarca. Una sort per tothom que coneixerem de ben a prop.

Els reconeixements

L'acte servirà també per fer un reconeixement a aquelles empreses fundadores de l'entitat i que han acompanyat durant molts anys la trajectòria de l'Associació. No s'obviaran les distincions a proveïdors del sector i/o també a una trajectòria professional destacada.