27 de novembre de 2018
27.11.2018
Roses

Rotondes de Roses renoven la seva vegetació amb flors de temporada tardor-hivern

S'estan plantant noves espècies florals creant jocs cromàtics i integrant noves espècies

27.11.2018 | 10:08
El canvi floral s'està duent a terme ara

L'empresa municipal Rosersa treballa aquests dies en les tasques de plantació de noves espècies florals a diferents espais i rotondes de la vila. Aquesta plantació correspon al període tardor-hivern i és un dels dos canvis de flor de temporada que es realitzen a Roses al llarg de l'any, el segon dels quals té lloc a la primavera.

Ciclàmens, calèndules, pensaments i antirrhinum, ... són les espècies de temporada que s'estan plantant per a la seva floració durant el període de tardor-hivern en una desena d'espais públics de Roses. Amb aquesta renovació, es dona un major dinamisme a l'ornamentació vegetal d'aquest espais, creant nous jocs cromàtics i integrant les noves espècies amb les plantes anuals ja consolidades.

En aquesta fase es treballa bàsicament en rotondes, mentre que durant la plantació de primavera-estiu s'incideix majoritàriament en zones verdes i jardineres. Els espais que es renoven actualment són les rotondes de la Gran Via Pau Casals, de l'Oficina de Turisme, del carrer Bernat Metge, del carrer Pep Ventura, de la carretera del Mas Oliva i de la urbanització Mas Mates. També es planten noves flors a les jardineres de la plaça Catalunya i del carrer Puig Rom i als parterres del Monument al Pescador i de l'Av. Gola Estany.

Roses gaudeix en l'actualitat de la distinció «3 Flors d'Honor» que la convocatòria Viles Florides, impulsada per la Confederació d'Horticultura Ornamental de Catalunya, reconeix anualment a pobles, viles i ciutats catalans per la millora dels seus espais verds i enjardinats. L'objectiu d'aquesta iniciativa és la potenciació dels espais verds urbans i de la seva gestió sostenible, així com la millora de la qualitat de vida dels veïns i la conscienciació social envers les polítiques de sostenibilitat mediambiental.

Entre les tasques que l'Ajuntament realitza periòdicament en aquest àmbit, es troben la reposició i plantació de jardineria, la plantació d'arbres nous i la seva reposició en cas d'arbres malalts o incompatibles amb l'entorn per altres espècies de millor adaptabilitat, així com la incorporació d'espècies que requereixen un baix consum d'aigua, entre d'altres.

Un altre punt a destacar són les accions impulsades per millorar l'eficiència dels recursos hídrics, com la reducció de superfícies de gespa o la instal·lació de nous sistemes de rec tele gestionat, que permeten un manteniment de la jardineria del municipi més eficaç i sostenible.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
anteriorsegüent