Aquest cap de setmana se celebren a Figueres les XI Jornades de formació per a Catequistes del Secretariat Interdiocesà de Catequesi de Catalunya (SIC) i les Illes Balears.

S'ha calculat que l'esdeveniment reuneix més de tres-cents catequistes de les parròquies i centres catequètics de Catalunya i les Illes, que s'allotgen en hotels de Figueres i participen als cursos de formació, que es fan a les escoles de La Salle i de les Escolàpies i als actes programats a les esglésies de la Immaculada i de Sant Pere.

Un grup de catequistes de Figueres i comarca, juntament amb membres de l'equip del SIC, s'ocupen d'acollir i d'orientar els participants a les Jornades.

La ponència inaugural, oberta a tothom, s'ha celebrat aquest divendres, 16 de novembre, a càrrec del periodista i escriptor gironí Antoni Puigverd, sobre el tema "Les oportunitats del cristianisme en la societat catalana". Desenes de persones s'han reunit a l'església de la Immaculada de Figueres per escoltar-lo.

Foto: Bisbat de Girona

Aquest dissabte és quan s'aplega el gruix d'activitats: al matí, amb els àmbits de treball, sobre com desvetllar la fe en els infants, els joves i els adults, i a la tarda els cursos de formació, a escollir entre una sèrie de propostes de dinamització de la catequesi o anunci de l'Evangeli.

El diumenge al matí es concentra tot a l'església de Sant Pere de Figueres, a les 10 amb un acte on és previst que parlin diversos testimonis sobre "com ha canviat la meva vida en trobar-me amb Jesucrist". I a les 12, Celebració de l'Eucaristia. Aquests actes dominicals també estan oberts a tothom.

S'han programat també, al llarg de les Jornades, moments de pregària, àpats conjunts, lleure i visita cultural.