El grup municipal d'ERC a Llançà va decidir abstenir-se en el darrer ple ordinari on es van aprovar provisionalment les Ordenances municipals per l'any vinent. L'abstenció els permet presentar al·legacions, per introduir nous supòsits i la petició de la rebaixa del tipus impositiu de l´IBI del 0´635% actual al 0´62%.

En aquest sentit, els republicans han sol·licitat el desenvolupament i l´aplicació del reglament de pisos buits per aplicar un gravamen del 50% sobre aquests, bonificacions a l´IBI a les famílies monoparentals i amb rentes baixes "per equiparar amb els mateixos drets a les famílies nombroses en quan a bonificacions, que sí que contempla la normativa".

Tanmateix, el portaveu d´ERC, Guillem Cusí, reclama la modificació o creació de dues noves ordenances en quan a la recollida d´escombraries i la fracció orgànica i una ordenança reguladora de l´ocupació de la via pública, "davant el gran desgavell que pateix Llançà en aquests dos àmbits, s´ha de regularitzar d´immediat".

Per altre banda en el darrer ple, es va aprovar amb els vots contraris de l´oposició, una modificació de crèdit amb caràcter d´urgència. Cusí manifestava "tot govern degut a necessitats o urgències que puguin sorgir apliquen aquest mecanisme, però en aquesta ocasió denota altre vegada la greu inoperància del govern quan a la gestió de despeses corrents, com la reparació d´uns aires condicionats, que han de suposar la baixa d´aplicacions pressupostàries, el detriment d´inversions per que no poden fer front a imports ínfims".

D'altra banda, arran d´una proposta del grup d´ERC, el consistori llançanenc ha creat la Comissió per a la prevenció i l´abordatge de situacions d´assetjament sexual però n´han deixat fora a l´oposició, fet que varen reclamar en sessió plenària els republicans que han exigit que es modifiquin les bases. També per que s´incorporin representants de l´ABS de Llançà, que tampoc constaven com a membres de la comissió.