L’assemblea local d’ERC L’Escala, celebrada aquest dimarts 30 d’octubre, ha escollit a la regidora Etna Estrems com a candidata per a l’alcaldia el proper 2019. Amb una assistència de més de 20 persones, juntament amb la presència d’altres candidats d’ERC a l’Alt Empordà i de la federació comarcal, regional i nacional, la candidata ha estat elegida per unanimitat amb 18 vots favorables.

Un cop proclamada, Estrems ha agraït el suport i la confiança de l’assemblea local. També ha anunciat els compromisos i les línies generals que bastiran la confecció d’aquest projecte en els propers mesos: "Posarem èmfasi en els temes socials, l’habitatge sobretot, cavall de batalla històric del nostre projecte. Explicarem molt bé com volem que sigui l’Escala del futur en matèria de turisme i d’urbanisme; mantenint les arrels, l’essència i obrint-se pas al futur amb el 3.0 i el turisme sectorial i de qualitat. Lluitarem per tenir una vila orgullosa del seu patrimoni natural i històric, respectuosa amb el medi ambient i amiga dels animals.”

En el seu primer discurs com a alcaldable per l’Escala, Estrems ha mostrat la seva preocupació per qüestions que actualment afecten a la realitat del poble. També ha apuntat algunes de les prioritats en les que considera que caldrà incidir des de l’Ajuntament: Treballarem perquè els joves tinguin eines per estudiar i treballar a l’Escala, perquè sigui fàcil emprendre i crear petites empreses que enriqueixin l’oferta. Dissenyarem la manera de mantenir vius tots els barris, de no deixar degradar el casc antic i de que aquells que no hi viuen també es sentin escalencs."