19 de octubre de 2018
19.10.2018
Figueres

El conseller Bargalló ha lliurat els Premis Extraordinaris de Batxillerat a 44 joves

Entre els guardonats, hi ha l'estudiant navatenc David Sedano Ródenas

19.10.2018 | 12:35
Un dels 44 guardonats és un jove estudiant de l'Alt Empordà.

El conseller d'Ensenyament, Josep Bargalló, ha atorgat aquest dijous, 18 d'octubre, els Premis Extraordinaris de Batxillerat del curs 2017-2018 a un total de 44 alumnes catalans. Els Premis són un reconeixement oficial a l'excel·lència dels estudiants que van superar segon de batxillerat el curs passat amb les millors qualificacions de Catalunya. Els alumnes guardonats han dut a terme unes proves comunes realitzades el passat 26 de juny en diferents centres educatius d'arreu del país.

Entre els guardonats, hi ha el jove navatenc David Sedano Ródenas, exalumne de l'Institut Alexandre Deulofeu de Figueres i de l'Escola Joaquim Vallmajó de Navata.

Les proves consten de dos exercicis. En el primer hi ha dues parts, a realitzar en dues hores i mitja, una és la redacció del comentari de text literari i l'altra la redacció del comentari d'un text històric. El segon exercici també té de dues parts, una en què s'ha de respondre de forma escrita a qüestions relacionades amb la primera llengua estrangera que cursa l'alumne i l'altra en què respon preguntes sobre una de les matèries de modalitat. Les proves puntuen sobre 40 i el mínim requerit per obtenir un Premi Extraordinari de Batxillerat és de 34 punts.

Per accedir a les proves els alumnes han d'haver cursat i superat els dos cursos de batxillerat, haver finalitzat aquest estudis a Catalunya i tenir una qualificació mitjana de tot el batxillerat igual o superior a 8,75. En l'edició d'enguany s'hi han presentat a examen un total de 654 alumnes per a les tres modalitats a concurs, la modalitat d'humanitats i ciències socials, la de ciències i tecnologia, i la d'arts.

Els premis suposen un estímul per als alumnes i alhora són una mostra de la constància i compromís pel treball compartit entre alumnat, professorat i família. Els guanyadors quedaran exempts de les taxes universitàries durant el primer curs,  obtindran una plaça gratuïta durant el curs que ve a l'Escola Oficial d'Idiomes i una estada en un centre de recerca de referència. A més, poden optar al Premi Nacional de Batxillerat que atorga el Ministeri d'Educació entre els guanyadors de la resta de l'estat.


Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
anteriorsegüent